Foreks Yatırımı Nedir ?

Foreks yatırımı dediğimiz yatırım türü iki ülke arasında ki para birimlerinin dönüşümünü ifade etmektedir. Bu yatırım piyasasının bilinirliliği gün geçtikçe artış göstermiştir. Ve ülkemiz de oldukça bilinen bir hale gelmiştir. İşlem hacminin gücü açısından dünyanın en büyük piyasasına sahiptir. Foreks piyasası küçük sermayesi olan yatırımcıların daha büyük işlemler ile açabilmelerini sağlamaktadır. Bu yüzden de Foreks piyasası gün geçtikçe ün ve ilgi kazanmıştır. Dünya genelinde yayılan  Foreks piyasası binlerce hatta on binlerce banka ve kuruma hizmet etmektedir. Foreks piyasası döviz , altın , petrol gibi ürünler başta olmak üzere bütün foreks ürünleri üzerinden işlem görülmektedir. Hisse senedi gibi alım işlemlerini de bünyesinde barındıran bir yatırım sistemidir.

Foreks Yatırım Piyasasının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir ?

Foreks yatırımı piyasasında ki avantajları yüksek likidite , kaldıraç olanakları , emir çeşitlilikleri , kolay ulaşım , çift yönlü olan işlem olanağı ve düşük işlem masraflarıdır. İnsanlar bu nedenlerden dolayı Foreks yatırım piyasasını tercih etmektedirler. Yüksek likidite günlük olarak oldukça yüksek fiyatlar da işlem yapma imkanının sağlanması anlamına gelir. Kaldıraç olanakları alım satım işlemlerinde ki teminatlardan daha yüksek oran da bir satım işlemi yapılabilmektedir. Satım işlemlerinde ki karın ayrılabilmesi veya zararın sınırlanabilmesi emir çeşitliliğinden dolayı avantaja sağlamaktadır. Piyasa da ki fiyatların sadece artışın değil de azalışından da para kazanabilmek çift yönlü işlem olanağı ile mümkün hale gelmektedir. Düşük işlem masrafları yani alım satım işlemlerin de ek komisyonlar ve ücretler diğer piyasalara göre daha düşük miktardadır. Foreks yatırımı piyasasının dezavantajları yüksek volatilite , aşırı kaldıraç kullanımı , kurlar ve uzun işlem saatleri gibi noktalar dikkat edilmediği taktir de risk taşımaktadır.

Peki, Foreks Yatırım Piyasasının Özellikleri Nelerdir ?

Foreks yatırım piyasası tezgah üstü piyasaların ( OTC ) merkezi konumu halindedir. Piyasasını kullanan yatırımcılar işlemi gerçekleştirecek olan şirketlere güven duymaları gerekmektedir. İşlem fiyatlarını aracı olan şirketler belirlemektedir. Ayrıca kapatılmış olan tüm işlemlerin arşivi bu aracı olan şirketler tarafından şirket bünyesin de tutulmaktadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*